burse de merit

Șase studenți ai USMF „Nicolae Testemițanu” au obținut burse de merit din partea statului

Publicat: 21.09.2023

 

burse de meritȘase studenți de la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” vor primi burse de studii din partea statului pentru performanțe academice și participare în activități extracurriculare.

Potrivit unei hotărâri de guvern, aprobată în data de 20 septembrie curent, deținători ai Bursei Președintelui, Bursei Republicii și Bursei Guvernului în anul de studii 2023-2024 sunt:

Mihaela Coșpormac – studentă în anul V, programul de studii Medicină, Facultatea de Medicină nr. 1 – Bursa Președintelui, în mărime de 1 845 de lei lunar;

Maria-Magdalena Pojoga – studentă în anul VI, programul de studii Medicină, Facultatea de Medicină nr. 1 – Bursa Republicii, în mărime de 2030 de lei;

Diana Șumanschi – studentă în anul VI, programul de studii Medicină, Facultatea de Medicină nr. 1 – Bursa Republicii;

Daniela Fornea – studentă în anul IV, programul de studii Farmacie, Facultatea de Farmacie – Bursa Guvernului, în mărime de 1690 de lei;

Daria Calitca – studentă în anul IV, programul de studii Stomatologie, Facultatea de Stomatologie – Bursa Guvernului;

Al Faraj Iunis – student în anul IV, programul de studii Medicină, Facultatea de Medicină nr. 1 – Bursa Guvernului.

Eligibili pentru concurs au fost  studenții cu frecvență la zi, care au obținut, în sesiunea de vară a anului precedent de studii, o medie a notelor nu mai joasă de „9” în domeniile de studiu tehnic, agrar, economic, medical, militar, drept și real (matematică, informatică, fizică, chimie, biologie) și nu mai mică de „9,5” în alte domenii de studiu.

În competiție au concurat 88 de pretendenți din cadrul instituțiilor de învățământ superior și 43 din instituțiile de învățământ profesional tehnic, candidații fiind selectați conform următoarelor criterii: media notelor, antrenarea în activități educaționale, de cercetare, culturale și sportive, numărul de publicații ș.a.

În total, 77 de studenți și elevi de la universitățile și colegiile din țară se vor bucura de ajutor financiar din partea statului: Bursa Republicii – 12, Bursa Guvernului – 30, Bursa Președintelui – 15, Bursa Gaudeamus – 20. 

Acordarea burselor de merit se înscrie în politicile promovate de guvernare pentru fortificarea sistemului de învățământ superior și alinierea acestuia la standardele UE, pentru sporirea atractivității și competitivității naționale și internaționale a instituțiilor de învățământ superior și profesional tehnic postsecundar din țară, prin susținerea performanței și meritocrației.

Felicitări tuturor bursierilor și noi realizări!

burse de merit
usmf
burse de merit
studenţi
bursieri
medicina
universitate
Bursa Președintelui
Bursa Republicii
Bursa guvernului

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii